עם איזו חברת ביטוח לסגור?חברות גדולות או קטנות?מה הכי משתלם?
מספר דגשים לביטוח בעקבות משבר ה- COVID 19
-חשוב מאוד לוודא שיש לכם ביטוח רפואי בתוקף-ולשים לעצמכם תזכורת מתי הוא עתיד להסתיים (מומלץ לשים תזכורת כחודש לפני תום תוקף הביטוח).
-להאריך את הביטוח במידה ונדרש.
-אלו אשר החברות לא מאריכים להם את הביטוח מכל מיני סיבות,נכון להרגע יש חברות מעטות מאוד שמסכימות להאריך בכלל,ולהאריך מעל שנה בחו"ל בפרט (כמו דיויד שילד-באזור 300$ לחודש).
-במידה ותלכו על הארכת/ביטוח בחברות אוסטרליות/בינל'-המחירים כרגע נעים בין 50$-150$ לחודש (כמובן עם מסגרת פוליסה יחסית מצומצמת).
-החבילה הזולה של חברת BUPA הבינל' יכולה להגיע ל- 50$ לחודש עם כיסויים בסיסיים (ובמידה ותצטרכו בית חולים חלילה-התשלום יהיה 250$ נוספים חד פעמי בשנה).
-מעבר לכך-כל הרשום כאן הוא נכון ליום העדכון 15.10.2020 ומומלץ להיכנס ולברר עם אותם חברות אשר יש קישורים אליהם בתחתית המדריך.
-לאלו אשר רוצים לברר על חברות ישראליות ניתן ליצור קשר כדי לקבל שירות מסוכן ביטוח מורשה שעובד עם כל חברות הביטוח בישראל להשוואת מחירים ופוליסות.
-להשוואת ביטוחי נסיעות לחו"ל בין חברות ביטוח, עם פירוט יתרונות וחסרונות ע"י סוכן מורשה, אפשר לראות כאן.
מספר דברים שיעזרו לכם להחליט עם מי לסגור את הביטוח שלכם:
- רוב חברות הביטוח הישראליות מבטחות למשך שנה בלבד ואין הארכה.
- ישנן מספר של חברות ביטוח ישראליות שכן מאפשרות הארכה וכמובן הפוליסה משתנה מאחד לשני (עיתוי, מבצעים ובעיקר מצבים רפואיים וכיסויים שונים).
- לפעמים יש "דילים" טובים לקופות החולים שלכם (מאחר ואתם חברים בקופת החולים), ככה שמומלץ לבדוק גם דרכם.
- בכל מקרה, ממליץ מאוד לעשות השוואת פוליסות של 3 חברות מרכזיות לפי:
קריטריונים– איזו הרחבה חשובה לכם?(אקסטרים, כבודה, מחשב נייד וכו), האם יש מצב רפואי ספציפי שחשוב לכם לדעת בו מה הפוליסה מציעה? (כמו שבר ביד, או אשפוז בגלל כל סיבה שהיא וכו). ולפיהם לראות מה כל אחת מהפוליסות מציעה לכם.
המלצות– לקחת בין 3-4 המלצות טובות ופחות טובות על כל חברה, ולקבל פרופורציה על איכות השירות והתנאים.
זמינות– בסוף…הכי חשוב- זמינות של איש קשר? מספר טלפון בינלאומי? אמייל? כל דבר שאפשר יהיה דרכו ליצור קשר עם החברה על מנת לדעת שאפשר להפעיל אותה גם מהקצה השני של העולם.
- אופציה נוספת לסגירת ביטוח חו"ל היא דרך סוכן ביטוח- רוב סוכני הביטוח עובדים עם לא מעט חברות ביטוח, והם בעצם עושים לכם את ההשוואות לאור הנתונים שאתם מביאים להם, ונותנים לכם הצעות מכל חברה, ואתם יכולים להחליט.
לתהליך הזה מספר יתרונות:
- אין עלות נוספת לסוכן ביטוח על העבודה שלו, אלא המחיר נשאר אותו מחיר גם אם תסגרו מול אותה חברת ביטוח בעצמכם.
- אתם מרוויחים עוד "כתובת" לזמינות מלבד חברת הביטוח שסגרתם בה, דרך הסוכן ביטוח.
- לרוב מקצר המון תהליכי השוואת מחירים, פוליסות למיניהם וזמינות ביחס אישי, מול אדם שיודע לענות על הרבה שאלות שמטרידות אותכם, במקום שיחה עם חברה גדולה שיש לה המון לקוחות.
- להצעות מחיר וקשר עם סוכן ביטוח ניתן ליצור קשר.
- חברות ביטוח אוסטרליות ובינלאומיות מאפשרות ביטוח מעל שנה, וניתן לעשות דרכם את הביטוח מתחילת הדרך, או בסוף השנה שלכם (כדי להאריך את הביטוח מעל שנה..) גם אם אתם ממשיכים מעל שנה למדינות אחרות:
באחד מהסיבובים שלי באוסטרליה, פגשתי בחור אירי שמטייל בעולם כבר כמעט 5 שנים.. באחד מהמקרים הוא ביקש ממני להצטרף אליו "לאתגר חדש" של טיול קרקעי בלבד (בלי טיסות) בכל דרום ומרכז אמריקה וצפונה לארה"ב… אז כמו שאני מכיר את עצמי, קשה לי לסרב לחוויות ומהר מאוד נפגשנו בפרו (כשהוא כבר התחיל בדרום ארגנטינה).
כשאנחנו מתחילים לעלות צפונה, עדיין לא הבנו איך אנחנו הולכים לעבור את החלק הצפוני של דרום אמריקה (קולומביה) לחלק הדרומי של מרכז אמריקה (פנמה).. הדבר היחידי שידענו שקוראים לחלק הזה "דוריין", אין בו כבישים שמחברים בין המדינות אלא רק יערות ענק והמון קרטלי סמים ומבריחי סמים למיניהם, ולא מעט מהגרים שמנסים להגיע לארה"ב.
ככל שאנחנו עולים צפונה ומגיעים לקולומביה, אנחנו מבינים שאין לנו טיפת מידע על המעבר, אבל בכל זאת מחליטים להמשיך צפונה בסירות.
ככל שאנחנו עוברים בין סירות, אנחנו שמים לב שהסירות הולכות וקטנות, מזג האוויר הולך ונהיה קיצוני, הסביבה שלנו הפכה מסביבת תיירים לסביבת פליטים סורים ואפריקאים.. ציוד אישי של אנשים עף למים תוך כדי השייט ואף אחד לא עוצר לקחת את הציוד בחזרה.
אחרי מספר ימים ולא מעט חוויות לפעמים לא נעימות של הליכה ביערות וגלי ענק… אנחנו מוצאים את עצמנו במחנה פליטים של האו"ם, ממש על גבול פנמה.
שוטר פנמי לקח לי את הדרכון, אין יותר סירות שיוצאות משם, שוטרים עם אלות ענקיות מסתובבים ברחובות, ופקידים ששואלים אותנו מה לעזעאל שאנחנו עושים שם?!
בלי אוכל, בלי מקום לישון, בלי שום יכולת לצאת משם בעד כל הון אפשרי- תקועים!
לשמחתנו, הצלחנו למצוא מקום שינה עם משפחה אפריקאית באיזה צריף נטוש, ולמחרת שילמנו שוחד של כמה מאות דולרים לכמה אנשים עם סירה קטנה, כדי שיוציאו אותנו משם צפונה לכיון פנמה.
העובדה שאני מספר את הסיפור הזה… היא לא בגלל שהוא הסתיים בטוב למזלנו.. ואיזה נזק כספי קטן. אני מספר את זה כי במידה והייתי רוצה, בגלל כל סיבה שהיא, לבקש חילוץ או להפעיל ביטוח באיזשהי צורה- הייתי כל כך חסר אחריות עד שלא ידעתי אפילו עם איזה חברת ביטוח סגרתי את הטיול שלי, בטח לא לדעת את המספרי טלפון או האמייל כדי לנסות לבקש עזרה. ולכן….. מאמין שאתם לא תגיעו למצב כזה באוסטרליה- אבל חשוב, וקריטי מאוד, לעשות ביטוח!
יש לי עוד כמה סיפורים בהקשר הזה, אבל נראה לי הנקודה הובהרה מספיק..