מתכננים טיול באוסטרליה? יש לא מעט דרכי טיול ביבשת אוסטרליה 🙂
ככלל, אוסטרליה עצומה! ומגוונת מאוד במה שיש לה להציע… ולכן, גם יש בה לא מעט אפשרויות טיול שיכולות להתאים לכל מטייל בכל גיל, תקציב או שיגעון, וניתן גם לשלב כמובן בין האופציות טיול השונות:
לקראת הטיול לאוסטרליה - קניית רכב באוסטרליה, תהליך מאוד פשוט וקל(אך דורש קצת התעסקות):
- העברת בעלות, ביטוח, רג'ו לפי מחוז- ניתן לראות פירוט על קניית רכב במדריך קניית/ מכירת רכבים.
- הכסף של קניית הרכב, בסופו של דבר מחזיר את עצמו במכירה.
- חשוב לזכור שהתהליך מצריך התעסקות וזמן בחיפוש ובמכירה.
- פירוט יסודי על אופן קניית ומכירת רכבת, במדריך "קניית/מכירת רכבים".
השכרת רכב לטיול באוסטרליה, המון חברות השכרה לכל סוגי הרכבים:
ישנן חברות השכרה כמעט בכל עיירה ועיר גדולה באוסטרליה, ולכן הדבר מאוד זמין ופשוט מבחינת תהליך ההשכרה:
- מחירי השכרה יכולים להשתנות בין העונות שבהם אתם משכירים והמקום ממנו אתם משכירים.
- ניתן כמובן להשכיר רכבים פרייבט, קרוואנים וכו..
- אופציה לרילוקיישן של בין יומיים לשבוע בערך.
- מחירים משתנים בין 30-100 דולר אוסטרלי ויותר ליום.
- פחות התעסקות ואנרגיה בחיפוש, מאוד קל ופשוט (אין התעסקות בביטוח, טיפולים וכו..)
- חשוב לזכור שהכסף הולך לכיוון אחד ולא תקבלו החזר (השכרה..).
- חשוב לזכור, אין בהמלצות לקיחת אחריות על אופן התנהלות חשברות ההשכרה, אלא חברות מומלצות מניסיון אישי של מטיילים. חשוב לוודא שיש התקשרות נוחה עם חברת ההשכרה, להמעיט בחיוב כספי לפני ההגעה ולהפעיל שיקול דעת.
אתרים וקישורים להשכרת רכב באוסטרליה
*מומלץ! Travellers חברה מובילה בעיקר בצפון ומערב אוסטרליה, אבל גם בשאר היבשת – בעיקר רכבי קמפים,קרוואנים וכו' אבל יש גם רכבי פרייבט. בנוסף הטבת הנחה של 50$ על ההזמנות השונות לכל ההזמנות המבוצעות עד 31 בדצמבר 2030!
💡לכל סוגי הרכבים > וואנים, קמפרוואנים, פרייבטים וכו'.
💡כולל כפל מבצעים והנחות שיש באתר החברה.
פרומוקוד: AustraliaIL
קישור כאן.
Ace בעיקר רכבי "פרייבט".
Apex בעיקר רכבי "פרייבט".
Mighty בעיקר קמפרוואנים/וואנים/קרוואנים.
Britz כדאי גם להתקשר ישירות לסניף המקומי,לפעמים אפשר לסגור דרכם דילים שעדיין לא עלו לאתרים השונים וגם לחסוך את הכמה דולרים ליום שהאתר לוקח כעמלה.
Campervanfinder מנוע חיפוש של המון חברות השכרה ,כל סוגי הרכבים ואחלה מחירים.
Australia 4 Wheel Drive Rentals חברת השכרת רכבי 4 על 4.
Camplify כעמט כל סוגי הרכבים.
Compare בעיקר קרוואנים וקמפרוואנים.
Camper Champ בעיקר קרוואנים וקמפרוואנים.
Rentalcars מנוע חיפוש רכבים להשכרה.
GOGET מצאו מכוניות בקרבתכם – מזמינים את השעות שאתם צריכים או לימים שלמים.
- בנוסף יש גם אופציה של "רילוקיישן"- מצב שבו חברת השכרת רכבים צריכה לקחת רכבים מנקודה לנקודה, בזמן מוגדר מסוים (2-5 ימים לרוב) ובעצם חוץ מדלק (בחלק מהמקרים אפילו גם זה לא), אתם לא משלמים על ההשכרה:
אתר החזרת רכבים שכורים Imoova .
Coseats רכבי רילוקיישן.
- Uber CarShare אופציה נוספת של השכרה, היא השכרה בתצורה "חברתית"- משמע, השכרת רכבים מאנשים פרטיים, התשלום והחישוב הוא לרוב (רכב פרטי) ינוע סביב 25 דולר ליום, פלוס 0.33 סנט לכל קילומטר נסיעה (יש דלקן…לא משלמים על הדלק אלא על המרחק).
- שותפים לטרמפים Coseats פלטפורמה אינטרנטית של מטיילים שמחפשים להצטרף לנסיעות קיימות או כאלו שמפרסמים שהם נוסעים ומציעים טרמפים לאחרים, בדר"כ בעלות נמוכה (לשים לב מבחינת ביטחון אישי עם מי עולים, מי הבנאדם וכו').
טיול באוסטרליה עם אוטובוסים:
- ישנה חברת אוטובוסים מאוד מוכרת שנקראת גרייהאונד- hop on hop off שדרכה ניתן לקנות כרטיס לקיטוע שאתם רוצים לטייל בו (נפוץ בעיקר בחוף המזרחי והדרומי עד מלבורן, אך נמצא גם בתדירות נמוכה יותר בחוף המערבי).
חברה נוספת מתחרה שנקראת פריימר.
בנוסף אליה, יש חברה מתחרה שנקראת פרימייר Premierms אשר מציעה את אותם שירותים, לרוב זול יותר- אבל לא בהכרח בתדירות,בשעות ובכמות התחנות שיש לה בהם עצירות, ולכן צריכים להדוק אצלהם באתר לפני.
- תחבורה ציבורית: אוסטרליה כמדינה מערבית, כוללת בתוכה מערך תחבורה ציבורית מאוד גדול נוח ופשוט, בעיקר בערים הגדולות, אבל לפעמים גם בינהן.
לדוגמא בויקטוריה יש כרטיס נטען שנקרא Myki, בניו סאוט וולס יש כרטיס נטען שנקרא Opal, בקווינסלנד יש כרטיס שנקרא GO CARD, באוסטרליה המערבית יש כרטיס נטען שנקרא SmartRider אשר מאפשרים נסיעה בכל כלי התחבורה הציבורית שיש לסטייט להציע- אוטובוסים, רכבות תחתיות, טראמים במסילות חשמל וכו'.
הכרטיס אשר עולה בין 6-10 דולר ניתן להטעין אותו כפי רצונכם. ניתן לקנות את הכרטיס בכל חנויות הנוחות וכמובן במשרדי התחבורה הציבורית השונות.
כל נסיעה עולה בין 3-4 דולר, ולא מחייבים יותר מ 2 נסיעות ביום.. משמע, תוכלו לנסוע יותר מפעמיים ביום אחד, בלי חיוב נוסף!
כמו כן, בסופי שבוע החיוב נמוך יותר (בעיקר בשביל לעודד יציאה מהבית ולטייל בימי החופש).
אז כמו בויקטוריה וניו סאוט וולס, יש גם מערך תחבורה ציבורית מתקדם בפרת, אלאייד, בריסבן ודרווין. ואף ניתן לנסוע בתחבורה הציבורית גם מחוץ לערים הגדולות במחוז כמו בין מלבורן- סידני ברכבת של 12 שעות, וכמו נסיעה בין יעדים מסוימים לאורך החוף המזרחי בעיקר. בעיקר מאחר והאזורים האלה הם יותר מתויירים ומאוכלסים מאשר שאר חלקי היבשת.
– נסיעות באוטובוס מהשדות תעופה למרכז הערים, ורשת נוספת מאוד נפוצה באוסטרליה שעושה חיים קלים- SkyBus. ניתן להיכנס לאתר שלהם ולבדוק בדיוק את הזמנים השונים שהם נותנים שירות מהשדות תעופה למרכזי הערים (בחלק משדות התעופה אין תחבורה ציבורית אז הם הפתרון שלכם :)).
- תחבורה ימית: לאוסטרליה יש לא מעט איים במקיפים אותה ושייכים לטריטוריה שלה, ועל מנת להקל על ההתניידות בין היבשת הגדולה לאיים הקטנים, ישנן מערכת מעבורות מתקדמת אשר מאפשרת שייט נוח, מהיר, ובמחירים יחסית סבירים לכל כיס. ישנן מספר חברות שונות לאיים השונים, וטווח המחירים יכול לנוע בין 12 דולר לאדם לכיוון ועד אפילו ל 300 דולר לכיון כמו בשייט ממלבורן לטזמניה עם רכב.
המעבורות פועלות כמעט בכל שעות היום, כמעט תמיד במתכונת שעתית.
ניתן לשוט במעבורת גם בין נקודות של היבשת, דבר הנפוץ מאוד לדוגמא בסידני כמו השייט בין העיר CBD לבין החוף מאנלי וכו. שייט זה נכלל בתוך הכרטיס הנטען שציינתי קודם והוא חלק ממערך התחבורה הציבורית ביבשת.
טיסות במהלך הטיול באוסטרליה:
טיסות פנימיות באוסטרליה יחסית זולות ופשוט מאוד לסגור אותן.
יש שדות תעופה כמעט בכל חור (מעל 500!! שחלקן כמובן גם שדות בינלאומיים).
כרטיסי טיסה יכולים לעלות בין 70-300 דולר בממוצע, תלוי לאן טסים ומתי (יש כמובן גם בפחות וביותר..).
קישור מדריך הזמנת טיסות באופן עצמאי אפשר למצוא כאן.
רכבות באוסטרליה:
- ככלל, פחות נפוץ לטייל ברכבות בין עירוניות ובין מחוזות באוסטרליה, אך יש מספר דרכים אשר כן קיימות בחוצות את אוסטרליה ומאפשרות בעיקר מסחר, אבל למי שירצה, גם יוכל לנסוע בהם. יש לזכור שהנסיעות ברכבות האלה לא כל כך זולות… יכול להגיע גם ל 1,500-3,000 דולר לשלושה לילות-ארבעה ימים.
היתרון הגדול של הרכבות האלו, זה שהן עוברות בהמון מקומות שאף אדם ורכב לא הגיעו או עברו, אזורים בהם אין כבישים ויש נופים משוגעים שלא נגמרים ובעלי חיים ייחודיים אשר גורמים לנסיעה להיות ייחודית ומרתקת.
The Ghan דרך אשר עוברת מאדלאייד דרך קאתרין, אליס ספרינגס ודרווין ובעצם חותכת את יבשת אוסטרליה מדרום לצפון על פני 2980 ק"מ. הרכבת פועלת ממאי לאוקטובר, ומתפרשת על 3 לילות וארבעה ימים.
לרכבת יש עבר והיסטוריה מאוד מעניינים של פריצת דרך קרקעית של העברת מסחר ואנשים למרכז היבשת, והצבת יכולות חדשות במאה ה 19.
Indian Pacific דרך אשר עוברת בחוף המזרחי בסידני, דרך ברוקן היל, אדלאייד וקלגורלי עד לעיר הבירה של הטריטוריה המערבית, פרת'. הדרך חותכת את כל אוסטרליה לרוחבה ממזרח למערב על דרך של 4,350 ק"מ למשך שלושה לילות וארבעה ימים וניתן לנסוע ברכבת הזו כל ימות השנה.
טיולים מאורגנים באוסטרליה
באוסטרליה מאוד נפוצים הטיולים המאורגנים. בטיולים האלו אפשר להכיר אנשים מכל העולם וליצור חוויות וחברויות שלא תשכחו בחיים!!
רוב הטיולים המאורגנים השונים מושכים אליהם תיירים בני 21-30 בממוצע, אך כמובן גם יכול להתאים לכל הגילאים (תלוי גם עם איזו חברה סוגרים..).
הרבה פעמים הטיולים האלה הם פלטפורמה מצוינת למי שמטייל לבד ורוצה להכיר אנשים חדשים, או כאלו שלא רוצים להשקיע זמן, אנרגיה ונסיעות, בלהגיע ליעדים מסוימים ולמצוא את המקומות היפים שיש להציע.
ישנם טיולים מאורגנים ואזורים שגם אם נרצה, תהיה מעט בעיה לטייל שם עצמאית, כמו חופי הוויטסאנדיי המחייבים הגעה בשייט.. ולכן כדאי וכיף מדי פעם לשלב את הטיולים האלה כחלק מהחוויה שלכם.
מחירי הטיולים יכולים לנוע בין 100 דולר לטיולי יום, דרך סביב 350 דולר לטיולי 3 ימים ו 2 לילות, ועד לטיולי של 6 לילות ב 1,000 דולר.
חשוב להגיד ולהדגיש, שברגע שסגרתם טיול מאורגן כזה או אחר- תודעת השירות והתמורה הכספית שלכם היא באמת מעל ומעבר.
מהרגע שלוקחים אותכם מההוסטל, הטיול עם הכניסה לפארקים השונים, ההדרכות, הארוחות והנשנושים בין הארוחות וחזרה להוסטל ועוד..
רשמתי לכם מספר טיולים מאורגנים נפוצים, עם מספר חברות מומלצות (יש כמובן הרבה יותר טיולים מאורגנים ויותר חברות,סתם לתת לכם כיוונים):
- טיולי מפלים בקיינז
- וויטסאנדיי באיירלי ביץ:
Bullet חברה מתאימה יותר למשפחות וטיולים רגועים.
מצוינים לטיולי יום ZigZag
Habibi טיולי 3 ימים 2 לילות.
explorwhitsundays טיולי 3 ימים 2 לילות.
- פרייזר איילנד (מומלץ 3 ימים 2 לילות):
- גרייט אושן: Groovy
- אדלאייד- אליס ספרינגס (כולל האולרו והקינגס קניון): Groovy
- אליס ספרינגס- אולרו/קינגס קניון: Groovy / The Rock Tours.
- קקדו (מומלץ 3 ימים 2 לילות לכל הפחות) WayOutBack.
- החוף המערבי- פרת עד אקסמאוט/ברום Why Not Bus.
ניתן גם לראות את ההמלצות השונות ודברים שיש לעשות באותן מקומות גם במדריך המלצות וסיפורי דרך.
קצת תמונות מהטיולים המאורגנים...
חוף מערבי
אאוטבק Outback בין אדלאייד לאליס ספרינגס
בכניסה לעיירת אליס ספרינגס- לב אוסטרליה
אטרקציות באוסטרליה
אטרקציות באוסטרליה יש לא מעט אטרקציות באוסטרליה- ממוזיאנים דרך חופים מדהימים, מצניחה חופשית ובאנג'י בקיינז דרך צלילות ושנורקלים, כל סוגי הגלישה ובעיקר- המון אנדרנלין!! כאן
10 טיפים שכל מטייל חייב להכיר באוסטרליה
10 טיפים שכל מטייל חייב להכיר בטיול ו/או עבודה באוסטרליה בעמוד תמצאו מדריכים חשובים שייתנו לכם מידע פרקטי לשלב תכנון ומהלך הטיול ו/או עבודה- מידע
דרכי טיול ביבשת אוסטרליה
מתכננים טיול באוסטרליה? יש לא מעט דרכי טיול ביבשת אוסטרליה 🙂 ככלל, אוסטרליה עצומה! ומגוונת מאוד במה שיש לה להציע… ולכן, גם יש בה לא
אופציות מסלולי טיול מומלצים באוסטרליה
כמה אופציות נפוצות לטיול באוסטרליה אוסטרליה עצומה! וכך גם אופציות מסלולי הטיול בה. האופציות שאפרט כאן הם רק המלצה.. וכמובן שזה יכול להשתנות בין אחד
מזג האוויר באוסטרליה
מזג האוויר באוסטרליה יבשת ענקית!יש מזג אוויר אחיד?מה להביא איתי ללבוש?מה ההבדל בין האזורים השונים?? יבשת אוסטרליה חצויה בקו דמיוני ממזרח באזור העיר גלדסטון בקו